Mezőgazdasági pályázatíró választási segédlet

Amikor valaki elhatározza, hogy agrár pályázata elkészítéséhez egy pályázatíró segítségét veszi igénybe, megdöbbenve látja, hogy elég sok ilyen céget/szabadúszó vállalkozót talál.

Laikusként igen nehéz eligazodni ebben az útvesztőben és ha valamelyik pályázatíró cég/vállalkozó mellett letesszük a voksunkat, akkor az számos visszafordíthatatlan folyamatot indíthat el.

Nem utolsó sorban egy ilyen kapcsolat kiemelt bizalmat igényel, így fontos, hogy mindenképpen jól válasszunk, hiszen rengeteg lehetőséget és nem utolsó sorban pénzt bukhatunk el.

Ezt a kis tájékoztatót azért hoztuk létre, hogy segítsünk a mezőgazdasági cégeknek, a pályázni vágyóknak eligazodni és megismertessük tapasztalataink alapján azokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe venni egy mezőgazdasági pályázatíró cég vagy vállalkozó kiválasztásakor.

Referenciák ellenőrzése!

A rengeteg új elérhető agrár pályázat miatt felhígult a mezőgazdasági pályázatíró piac, ha felmegyünk az internetre, akkor megszámlálhatatlan oldallal találjuk szembe magunkat, ahol mindenki saját magát a lejobbnak titulálva megnehezíti a döntést.

Sajnos vannak, akik valótlan információt állítanak az oldalukon. Komoly félrevezetés amikor hazugságokkal fényezi az eredményeit egy cég, sőt sajnos van, mikor szándékosan megtévesztő az információ és kifejezetten az átverés a cél.

Hogyan kerülhető el mindez?

A tisztességes pályázatíró cégek vagy vállalkozók sosem titkolóznak és könnyedén elérjük az eredményeiket is – hiszen büszkék rá! 

Győződjünk meg azok valódiságáról. Kérjük meg a céget/vállalkozást bátran, hogy igazolja az adott referenciát! Természetesen nem minden a referencia, hiszen számos pályázatíró főállásban egy cégnél dolgozik-tehát a tapasztalat és tudás meg van!

Egy megbízható céggel/vállalkozással más cégek is szívesen együttműködnek .

Mire figyeljünk még?

Egy szakértő, több éves tapasztalattal rendelkező agrár pályázatíró általában magas bérigénnyel rendelkezik. Az új cégek viszont sokszor a munkaerőn próbálnak spórolni és kevésbé tapasztalt pályázatírókat alkalmaznak a költségeik csökkentésének érdekében.

A szakértő cégek oldalán általában bemutatják a csapat tagjait. Általában „KAPCSOLAT”; „Ismerj meg minket!”; címszóval találjuk ezeket az aloldalakat.

Ezeket is javasoljuk átnézni, ugyanis egy korrekt cég/vállalkozó sosem titkolja a kilétét – sőt büszke a szakértelmére.

Merjünk árajánlatot kérni!

A fentieken kívül kiemelendő, hogy merjünk ajánlatokat kérni. Ne féljen tehát felvenni a kapcsolatot és érdeklődni. Tájékozódjon több helyről, ezeket összehasonlítva pedig kirajzolódik, hogy hol kap olyan személyre szabott ajánlatot, amire igazán szüksége van.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen szolgáltatás esetében, mint a pályázatírás, nagyon fontos a kölcsönös bizalom. 

Általában az elején telefonon történik a kapcsolatfelvétel és akár már itt is kialakulhat a bizalom, de ha a beszélgetés végére még kétségei lennének, vegye igénybe a találkozó lehetőségét (akár a pályázati tanácsadóval, akár az Ön saját jövőbeli pályázatírójával).

Egy ilyen találkozón célzott kérdésekkel felmérheti, hogy mennyire felkészült a mezőgazdasági pályázatíró.

Az is lehet, hogy minden rendben, de valamiért nem alakul ki a kölcsönös szimpátia.

Ebben az esetben érdemes tovább keresni, hiszen a lényeg az, hogy megnyugvással adja szakértők kezébe a pályázatát és a pénzét.

A leinformálás az egyik legfontosabb része a folyamatnak, ami bár nagyon körülményes és sok befektetett energiát igényel, viszont később rengeteg aggodalmat és pénzt megspórolhat ezzel.

One Comment on “Hogyan válasszunk megbízható agrár pályázatírót?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük