Szépségápolási kérdésekkel kapcsolatban megkerestük Scholcz Szilvia Kozmetikai Szalon tulajdonosát.

De mielőtt részletesen leírnánk, mire számíthatsz Scholcz Szilvia Kozmetikai szalonjaiban, beszéljünk egy kicsit a kozmetikus szakmáról.

Felmerültek már benned az alábbi kérdések, amikor a szépségápolás vagy a kozmetikai kezelés szóba kerül?

 • Mit csinál egy tapasztalt és jó kozmetikus?
 • Meg tud szépíteni engem is?
 • Mi történik, ha nem tetszik és csalódok az eredményben?
 • Károsodhat a bőröm a kozmetikai készítményektől?

Mit csinál valójában egy kozmetikus?

Scholcz Szilviát kérdeztük.

Egy jó és tapasztalt kozmetikus feladata igen összetett: kozmetikai kezelésekkel, termékekkel és szakszerű tanácsokkal lát el, hogy a lehető legtovább segítsen biztosítani bőröd egészségét és szépségét.

Egyet nem szabad elfelejteni! Bőröd a szervezeted első védelmi vonala, amit ma már annyi káros hatás ér (és itt nem csak az UV sugárzásra gondolok), hogy ha nem ápolod megfelelően, nem csak a szépségéből veszít, de a védelmi feladatát sem tudja úgy ellátni, ahogyan kellene.

Tehát nem elsősorban a szépítés, hanem a helyes bőrápolás a jó kozmetikus feladata.

6 dolog, amire egy jó kozmetikusnál minden esetben számíthatsz:

 1. Képes a bőrtípusod és bőrproblémáid diagnosztizálására, és ezt meg is teszi az első találkozáskor. Ha olyan bőrproblémát talál a kozmetikus, ami orvosi kezelést igényelhet, azonnal jelzi számodra, hogy keress fel egy bőrgyógyászt (ha nincs megbízható bőrgyógyászod, biztosan tud ajánlani is egyet).
 2. Olyan kozmetikai kezeléseket is el tud végezni (pl. savazás), amelyek hatékonyan aktiválják bőröd regenerációs folyamatait, és amelyeket otthon egyáltalán nem, vagy csak nagyon körülményesen tudnál elvégezni.
 3. Hasznos és működő tanácsokat ad kozmetikai termékekkel, otthoni bőrápolással kapcsolatosan.
 4. Ha tini gyermeked szakértő kozmetikushoz viszed el, megtanítja arra, hogyan bánjon el a pattanásokkal anélkül, hogy ne okozzon kárt bőrének.
 5. Folyamatosan fejleszti magát, és tovább is adja a megszerzett információkat, így Te is megtudhatod tőle a legújabb eredményeket, megoldásokat, amelyek hozzásegíthetnek az ép bőr hosszú távú fenntartásához.
 6. Mivel cél a helyes bőrápolás és a bőr regenerációs képességének megőrzése, a használt termékeket egy profi kozmetikus maga is használja.

Meg tudsz engem szépíteni?

Scholcz Szilvia: Igen. Csak az a kérdés, hogy milyen mértékben és mennyire lesz tartós a hatás.

És ez nagyobb mértékben múlik Rajtad, mint rajtam.

Nem köntörfalazok: ha nem iszol naponta elég folyadékot, többnyire mesterséges ételeket fogyasztasz, dohányzol és otthon nem ápolod bőröd rendszeresen, vagy télen-nyáron csokibarna lennél, ezért rengeteget szolizol, akkor csak rövid ideig tartó hatásra számíthatsz.

Arra ne számíts, hogy a végeredményt összehasonlíthatod a sztárok fényképeivel és a magazinok címlaplányaival.

Már csak azért sem, mert azok sosem a valódi embert mutatják.

Persze lehet, hogy Neked egyszerűbb a smink, mint a rendszeres bőrápolás, de ebben az esetben tudomásul kell venned, hogy „elindultál a lejtőn”. A napi smink miatt tovább hanyagolod arcbőröd, ami így akár már néhány év alatt jelentősen veszíthet egészségéből.

Ezért egyre több sminket fogsz később használni.

Mi történik, ha csalódok az eredményben?

Azt gondolom, hogy egy jó kozmetikus kezében csak az alábbi esetekben csalódhatsz az eredményben:

 1. Túl sokat vártál a kozmetikai kezeléstől. Ne értsd félre, nem hibáztatlak ezért, a médiából is ez folyik (ilyen új fejlesztésű ránctalanító krém, olyan csodaszer, 40 évet fiatalodsz stb.…), és teljesen összezavarják az embert. Pedig bármelyik valamirevaló szakember megmondja, hogy már kialakult ráncokat nem tud csak kozmetikai kezeléssel teljesen eltüntetni (az a plasztikai sebészek, illetve a retusálók feladata).
 2. Tartós hatást vártál, de igazából keveset teszel meg otthon annak érdekében, hogy a hatás valóban tartós legyen. Ha otthon nem ápolod a bőröd, az kicsit olyan, mint ha edzés után bevacsoráznál… lehet, hogy a lelkedet megnyugtatja, hogy „ez is megvolt”, de a hatás nem lesz átütő.
 3. A „prémium kategóriás” kezelés hatását várod az alapkezeléstől. Hidd el, az esetek többségében más lesz a hatás. Nem véletlenül azok a „prémium kategóriások” és az áruk sem véletlenül sokkal magasabb.
 4. „Kisebb hatásfokú” anyaggal dolgozik a kozmetikusod (esetleg kozmetikust váltottál és a régi „jobb” anyagokkal dolgozott, mint az új).

Kozmetikusként nekem a 3. és 4. pontokra van elsősorban hatásom (bár az első kettőt is mindig elmondom vendégeimnek). Igyekszem a legjobb ár/érték arányú megoldást nyújtani vendégeimnek. Törekszem arra, hogy a legjobbat kapja a vendégem, mind anyagban, mind a kozmetikai kezelésben, ami az általam alkalmazott áron elérhető.

A Kozmetikai készítmények károsíthatják a bőrömet?

A legtöbb esetben nem, a termékek alapvetően biztonságosak és a jó kozmetikus valóban egy jó szakember, tudja, mit tehet és mit nem.

Van azonban két olyan eset, amit a teljesség kedvéért érdemes megemlíteni, de tegyük hozzá, hogy ez kicsit olyan, mint a gyógyszereknél a mellékhatások leírása; nagyon ritkán fordul elő, de volt már rá példa, ezért beszéljünk róla kicsit:

 1. Előfordulhat, hogy egy kozmetikai termék valamely összetevőjére valakinek a bőre allergiás reakcióval válaszol. Nagyon ritkán fordulhat csak elő, de néha történik ilyen, és a teljesség kedvéért le kellett írnom. Ebben az esetben anyagot kell váltani.
 2. Sajnos egyre tipikusabb jelenség, hogy a vendég úgy kéri a kezelést, hogy „és ezt és ezt nem kérem belőle”, és így mennyivel kerül kevesebbe a kezelés? Ez egy veszélyes játék: nem véletlenül vannak a kezelések úgy kialakítva, ahogy. Ha nincs letisztítva az arc, minden más felesleges. Ha savazás után nincs lenyugtatva, nagyon csalódott leszel az eredménytől (és nem is egészséges). És így tovább… Egy jó kozmetikus nem is megy bele ilyesmire. Én sem vagyok hajlandó ilyet tenni, és ha vendégem nem tudná a kezelést kifizetni, inkább azt javaslom neki, hogy csináljuk meg máskor. Ha valahol azonban mégis engednének egy ilyen igénynek, ott nagyobb eséllyel fordulhatnak elő problémák a kezelés után.

Ha Te olyan ember vagy, aki nagyon odafigyel a bőrére, akkor azt javaslom, hogy olyan kozmetikust válassz, aki minőségi kozmetikumokkal dolgozik. Kevesebb esélyed van allergiás reakcióra.

Mire számíthat az olvasó a Scholcz Szilvia Kozmetikai Szalonjaiban?

Nálunk a Szigetújfalu és Dunaharaszti kozmetikában is igyekszem minél közelebb jutni ahhoz az ideálhoz, amit jó kozmetikusnak gondolok.

Büszke vagyok vendégeimre, akik felismerték a rendszeres és helyes bőrápolás fontosságát, és arra is, hogy egyre jobb és több szolgáltatást tudok nyújtani számukra.

Különösen fontosnak tartom a bizalmat, ezért vendégeim számára nemcsak személyesen, de telefonon is elérhető vagyok (+36 (30) 996 3799).

Igyekszem weboldalamon (https://www.scholczszilvia.hu/) is egyre több olyan információt biztosítani, amely segítségével egyre többet tehetsz bőröd egészségének hosszú távú megőrzéséért.

Ha megtisztelsz bizalmaddal és bejelentkezel hozzám Szigetújfalu és Dunaharaszti kozmetikám egyikébe, azon túl, hogy emberileg és szakmailag igyekszem a legjobbat nyújtani számodra, az alábbiakra számíthatsz:

 • Ne aggódj, ha esetleg nem vettem fel a telefont, amikor hívtál (előfordulhat, hogy éppen olyan munkát végzem, hogy nem tudom felvenni a telefont). Ha nem tiltottad le a számkijelzést, akkor visszahívlak, amint tudlak. IGÉREM!
 • Ha nyáron szomjasan, vagy, elkortyolhatsz egy hideg italt amíg előkészülünk a kezeléshez.
 • Bármilyen kérdésed van, tedd fel bátran! Amire csak tudok, válaszolok. Ha pedig olyat kérdezel, amire azonnal nem tudok megnyugtató választ adni, munka után utánanézek és vagy megírom Neked, vagy legközelebbi találkozásunk alkalmával megadom a választ. Imádom a kozmetikus szakmám és azt is, ha olyan kérdéssel szembesítenek vendégeim, amelyből még többet tanulhatok.
 • Fontosnak tartom, hogy egyre jobb szolgáltatást nyújthassak vendégeimnek. Ezért, ha bármivel is elégedetlen lennél, kérlek jelezd AZONNAL, hogy megtaláljuk a megoldást. Nincs számomra rosszabb az elégedetlen vendégnél.

Mi az, amit biztosan nem tudok Neked megadni?

Nem szeretem azokat a reklámokat, amelyek valótlanságokat állítanak, így én nem foglak „félre vezetni”. Ha azt gondolod, hogy egy-két kezelés és máris úgy nézel ki, mint egy címlapfotó, akkor nem tudok Neked segíteni.

Nem fogom tudni teljesen eltüntetni a ráncaidat (bár csökkenteni lehet) és meg fogom mondani, hogy ha komoly és tartós eredményt vársz, akkor ahhoz otthon is sokat kell tenned (többek között a rendszeres helyes bőrápolás és az elegendő folyadékbevitel a minimum).

Sajnálom, ha esetleg elkeserítettelek, de ez van.

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz feltenni, a +36 (30) 996 3799 telefonszámon elérhetsz.

Köszönöm az interjút! Scholcz Szilvia

2 Comments on “Mit tehet Érted, egy kozmetikus? És mi a feladata?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük