A bőrkozmetikum azon készítmények megjelölésére szolgál, melyek figyelembe veszik az emberi bőr fiziológiáját, és használatuk összhangban van a különböző kozmetikai készítménytípusok kiválasztásának dermatológiai elveivel.

A Sempre Bella minden bőrtípusra kínál készítményeket.

Különös figyelmet szentelünk a száraz, érzékeny bőrnek, a pattanásos bőrnek, az érett bőrnek és a bőr veleszületett vagy szerzett rendellenességeinek (ekcéma, rosacea, hiperpigmentáció és bőröregedés).

A Sempre Bella dermokozmetikumok 5 alapelve

  1. A készítmények fejlesztését és a termékre vonatkozó információk összeállítását csak megfelelő egyetemi végzettséggel rendelkező specialista végezheti.
  2. A termékek nem befolyásolhatják hátrányosan a bőrfelület tulajdonságait (hidrolipid film, pH-érték, fiziológiás mikrobióta).
  3. Csak kivételes esetben használunk parfümöt.
  4. A bőr igényeinek megfelelően egyéni – nem állítunk elő minden bőrtípusra alkalmas készítményeket.
  5. Növényi eredetű, természetes alapanyagok felhasználása maximális mértékben. Ahol csak lehetséges, tanúsított bio minőségű alapanyagokat alkalmazunk.

Speciális szépségápolási termékeket fejlesztünk és gyártunk, melyeket elsősorban orvosok, gyógyszertárak és szépségszalonok által lehet beszerezni.

MI A DERMOKOZMETIKUM?


Kozmetikai készítményeik a dermokozmetikai készítmények csoportjába tartoznak.

A legfontosabb, hogy megismerjük vendégünk bőrének állapotát.
Cégünk tulajdonosa és forgalmazója a bőrtípus meghatározására alkalmas berendezéseknek.

A Sempre Bella kozmetikumcsalád tagjai között megtalálható minden bőrtípus kezelésére alkalmas készítmény.

Különös figyelmet fordítunk a száraz, érzékeny bőrre, továbbá a pattanásos bőrre, az érett bőrre és a veleszületett vagy szerzett bőrrendellenességekre (ekcéma, periorális dermatitis, rosacea, napégés okozta károsodás).

Jellemzők: a bőr fényes, a bőr pórusai jól láthatóak, nyitottak és faggyúval teltek. A zsíros bőr pirosodhat, lehet érzékeny, felülete megvastagodhat.

A zsíros bőr egyik speciális típusánál – seborrheás dermatitisnél sárgás pikkelyek jelennek meg a szemöldöknél, a fül mögött és a fej hajjal borított részén.

Okok: veleszületett nagyobb számú faggyúmirigy, hormonális tényezők (androgének), bizonyos vegyi anyagokkal való érintkezés, egyes bőrfertőzések, helytelen kozmetikai kezelések – szappanok, etanol-tartalmú készítmények, zsíros krémek.

Hogyan ápoljuk a zsíros bőrt a Sempre Bella kozmetikumokkal: a kezelésre nem használunk ásványi olajokat tartalmazó termékeket, korlátozzuk az etanol használatát a bőr tisztításakor, egy speciális szérumot fejlesztettünk ki, amely csökkenti a faggyú kiválasztását (összehúzó szérum), speciális tanácsot nyújtunk a pattanásos bőr kezelésére.

Normál bőr

Jellemzők: bőr fakó, a pórusok alig kivehetők. Egy bizonyos mennyiségű faggyú előfordulhat a T-zónában.

A bőr általában nem érzékeny, jól tolerálja a kozmetikai kezelés. Lehetőség nyílik a kozmetikai készítmények szélesebb skálájából választani, mint a zsíros vagy száraz bőr esetében. 

A normál bőr jelenti a legkevesebb problémát, viszont a normál bőr fenntartását célzó ápolás nehezebb.

Hogyan ápoljuk a normál bőrt a Sempre Bella kozmetikumokkal: a normál bőr kezelésére lépéses folyamatot alkalmazunk: smink-eltávolítás – tisztítás – tonizálás – masszázs és táplálás (regeneráció) – védelem.

A maszkok többsége (kivéve a problémás bőrre ajánlott maszkokat), Sempre Bella krémek és olajok, természetes olajokat tartalmazó krémek.

A normál bőrrendszeres ápolására a Sempre Bella krémek ajánlottak, melyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek.

Száraz bőr

Jellemzők: gyakran előforduló finom, alig látható pórusok, a T-zóna általában nem zsírosodik.

A bőr fokozott érzékenységének köszönhetően pirosodhat. Hajlamosabb a petyhüdtségre, mint a normál vagy a zsíros bőr. Ajánlatos védeni a negatív környezeti tényezők ellen, mint például a napfény, a por és a vegyi anyagok.

A bőrt nagyon óvatosan ápoljuk, a kevesebb több elve alapján. A száraz bőr a nap folyamán leginkább védelmet, éjszaka táplálást igényel.

Okok: veleszületett csökkent számú faggyúmirigy, fiziológiailag gyermekkorban. Hasonlóképpen az érett bőr szárazabb.

A magas víztartalmú hidratáló krémek külön használata a száraz bőrt ugyanúgy károsítja, mint a magas alkohol tartalmú (etanol, glicerin 5% felett) termékeké.

Hogyan ápoljuk a normál bőrt Sempre Bella kozmetikumokkal: ajánlottak a növényi olajokat tartalmazó termékek.

Érett bőrre a Sempre Bella termékeket ajánljuk, melyek a lamellás lipid réteget megújító anyagokat tartalmaznak, és ez által ellensúlyozzák a bőröregedést.

2 Comments on “MI A DERMOKOZMETIKUM?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük