A szolárium olyan hely, ahol mesterséges UV sugárzás segítségével csodálatosan barníthatjuk le bőrünket

A szolárium olyan hely, ahol mesterséges UV sugárzás segítségével csodálatosan barníthatjuk le bőrünket

Azonban a szolárium használata nem csak a szépségről szól, hanem a bőr egészségéről is

Ezért fontos, hogy tudatosan és észszerűen használjuk a szoláriumot. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a szolárium használatáról, hogy segítsünk elkerülni a leggyakoribb hibákat és a bőrproblémákat.

Miért választják az emberek a szoláriumot?

A szolárium használatának egyik legfőbb oka, hogy az emberek szeretik a napbarnította bőrt. A barna bőr sokak számára vonzó és egészségesnek tűnik.

Hogyan készüljünk fel a szoláriumozásra?

Mielőtt bemennél pl; a Trend automata szoláriumba, fontos, hogy megtisztítsd a bőrödet.

Ez azt jelenti, hogy le kell mosnod a sminket, el kell távolítanod a verejtéket és a szennyeződéseket a bőrödről. Ezen kívül, fontos, hogy hidratáltd a bőrt. Használj szoli krémet, amit a szoláriumban megvásárolhatsz.

Milyen gyakran szabad szoláriumozni?

Nem ajánlott naponta szoláriumozni. A bőrnek szüksége van időre, hogy regenerálódjon és megújuljon a szoláriumozás után.

A legbiztonságosabb, ha legalább 48 órát hagy a szoláriumozások között. Ha éppen kezdő vagy a szoláriumozásban, akkor kezd a legrövidebb időtartammal, és fokozatosan növeljd a szoláriumozás hosszát.

Milyen a helyes szoláriumozás?

A helyes szoláriumozás azt jelenti, hogy figyelembe veszed a bőrtípusodat és az érzékenységét a nappal szemben.

Ha világos a bőröd, akkor óvatosan kell kezdened a szoláriumozást, mert a bőröd érzékenyebb lehet az UV sugárzásra. Ha sötétebb a bőröd, akkor talán elbírja a hosszabb szoláriumozást, de még így is fontos, hogy ne vidd túlzásba.

Milyen óvintézkedéseket kell tenni a szolárium használatakor?

A szolárium használatakor fontos, hogy védd a szemedet.

Használj speciális szemüveget, vagy ne nézz bele a szolárium csövekbe működés közben. Ezen kívül, ha bármilyen gyógyszert szedsz, amely érzékennyé teheti a bőrt az UV sugárzással szemben, akkor beszélj erről a kezelőorvosoddal.

Mit kell tenni a szoláriumozás után?

A szoláriumozás után fontos, hogy hidratáld a bőrt. Használj hidratáló krémet, hogy segítsen a bőrnek regenerálódni. Ezen kívül, ha észreveszed, hogy a bőröd piros vagy ég, akkor hagyj ki néhány napot a következő szoláriumozás előtt.

Hidratáld bőrödet. Használj hidratáló krémet, hogy segíts a bőrnek regenerálódni. Ezen kívül, ha észreveszed, hogy a bőröd piros vagy ég, akkor hagyj ki néhány napot a következő szoláriumozás előtt.

A szolárium használata számos előnnyel járhat, de fontos, hogy ezt a lehető legbiztonságosabban tegyük.

Ha követjük ezeket a tippeket, akkor a szolárium használata segíthet abban, hogy egészséges, napbarnított bőrünk legyen anélkül, hogy károsítanánk a bőrünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük