Bodnár Tünde Női, férfi és gyerek fodrászt kérdeztük

Nehéz túlbecsülni egy jó fodrász jelentőségét.

Valóban, egy jól ápolt lány, nő vagy férfi számára nagyon fontos a megfelelően megválasztott frizura, a jó formázás és a szép haj.

Ehhez pedig elengedhetetlen egy megfelelően megválasztott fodrász!

Ezenkívül a gyönyörű haj szinte minden Hamupipőkét hercegnővé varázsol. Akik megtalálták az „Igazi” fodrászt, valószínűleg már tudják miről beszélek.

De hogyan is válasszunk jó fodrászt?

De hogyan is válasszunk jó fodrászt?

1. Baráti ajánlások

A legbiztosabb módszer, ha megkérdezed a barátaidat. Tetszett valakinek a frizurája vagy stílusa? Azonnal kérje a fodrász elérhetőségét. Nincs jobb ajánlás, mint a fodrász munkájának jó eredményének jó bemutatása a barátján.

De ne feledd, hogy a barátaidnak teljesen más az arcuk formája és megjelenésük. És nem biztos, hogy ami megfelel nekik, az neked is jól fog állni.

Vagy például egy barátnak tetszik és illik hozzá az adott frizura, de ez a stílus egyáltalán nem a tiéd. Ezért ne szégyelld magadat, még akkor sem, ha egy ismeretlen vagy ismert lánytól jó frizurát látsz, bókold meg, és kérdezd meg a fodrásza nevét.

2. Első konzultáció

Ne legyél túl lusta ahhoz, hogy jó fodrászszalonokba menj, hogy tanácsot kérj a szakemberektől. Általában ez ingyenes. És rendesen rákérdezhetsz, hogy milyen frizura illik az arc- és hajtípusodhoz, milyen ápolásra van szükséged, megnézheted, milyen termékeket használ stb.

És ezt követően vond le a megfelelő következtetéseket a mester képzettségéről és arról, hogy emberként tetszett-e. Amikor először mész a fodrászhoz, el kell mondanod, hogy milyen az arcformád, milyen a hajad szerkezete, mi illik hozzád és miért.

3. Teszt

Ha úgy tűnik, hogy jó szakembert találtál, de még nem biztos abban, hogy rá lehet-e bízni egy radikálisan új frizurát és festést, próbálj meg először néhány egyszerű eljárást – például samponozást, maszkolást és formázást.

4. Pszichológiai kompatibilitás

Az is nagyon fontos, hogy mennyire kényelmesen kommunikálsz a fodrásszal.

Köztudott igazság, hogy ha összebarátkozunk fodrászunkkal, manikűrösünkkel, sokat spórolhatunk a pszichológusi foglalkozásokon.

És miért unatkoznál, amikor minden szépségápolási procedúrát közben el is végeznek rajtad, ha az „üzletet az élvezettel” ötvöződ, és jókat beszélgethetsz?

Nos, ha éppen ellenkezőleg, nem szeretsz beszélni, akkor meg kell találnod ugyanazt a csendes embert, aki megfelel neked, hogy ne idegesítsen a fecsegésével.

De ne feledd, hogy még mindig az a legjobb jel, ha a fodrász sokat beszél a hajadról, érdeklődik annak állapota, szerkezete stb. iránt, miközben ügyesen végzi a munkáját.

5. Ne az árra koncentrálj

Ne felejtsd el, hogy a magas ár nem mindig jelzi a szolgáltatások minőségét.

Sőt, vannak esetek, amikor a magas árak a fodrász szalonokban csak a drága fodrász-kozmetikai termékeknek köszönhetők, de nem a fodrász szakértelmének. És egy ilyen megközelítés természetesen nem vezet jó eredményekhez.

6. A fodrász haja a reklámja

Azt se felejtsd el, hogy egy fodrász esetében nem érvényes a mondás, hogy „csizma nélküli cipész”. Ő maga elsősorban a munkájának a reklámja. Tehát az a mester, aki maga is rossz frizurával jár, nem biztos, hogy a mi választásunk.

7. A mesternek lelkesnek kell lennie

Nem árt meghallgatni azt sem, hogy pontosan hogyan beszél a fodrász a munkájáról (például amikor a fodrász szakmáról mesél) – lelkesnek kell lennie a munkájával kapcsolatban, lelkesen kell beszélnie, mintha a legérdekesebb kreativitásról szólna a fodrász szakma.

8. A mesternek mindig megvan a saját véleménye

Nem szabad túlságosan megbíznia abban a fodrász szakemberben, aki kész engedelmeskedni a frizurád kiválasztásával kapcsolatban mindenben, és mintha nem lenne saját véleménye.

Minden jó fodrász (és ez mellesleg nem csak a fodrászokra vonatkozik) először meghallgatja az ügyfelet, majd javaslatokat tesz az ötlet még jobbá tételére.

https://www.facebook.com/bodnartundefodrasz

6 Comments on “Hogyan válasszunk megfelelő fodrászt?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük